Fagyasztók

 • Q: Hogyan őrizhetem meg biztonságosan az étel minőségét áramkimaradás esetén?

  A:

  Ha az otthonában áramkimaradás van, változó annak hossza, amíg a fagyasztó hideg marad. A teljesen feltöltött fagyasztó tovább hideg marad, mint a félig feltöltött, és a fagyasztott hússal teli fagyasztó tovább hideg marad, mint a készétellel megpakolt fagyasztó. A hideget úgy őrizheti meg a lehető legtovább, ha zárva tartja az ajtót. Ha a fagyasztó nincs teljesen feltöltve, az ételt hőszigetelésként körbetekerheti újságpapírral, azonban ne felejtse el eltávolítani a papírt, ha visszatért az áram. 

 • Q: Milyen a teljes No-Frost rendszerű hűtő vagy fagyasztó?

  A:

  A teljes No Frost rendszer megszünteti a hűtő és fagyasztó jegesedését úgy, hogy hideg levegőt áramoltat a készülék belsejében lecsökkentve a készülékben a páratartalmat. Az ételek csomagolásai nem tapadnak össze, az ételek cimkéi is olvashatóak maradnak, és a lerakódott jég sem vesz el tárolóhelyet. A leolvasztásra pedig soha vagy szinte soha sincs többé szükség. 

 • Q: Többféle energiaosztály közül melyik a legjobb?

  A:

  Az A+++ a legkisebb energiafogyasztású osztály. Ez jó a környezetnek, és az Ön pénztárcáját is kíméli. 

 • Q: Milyen hőmérsékletnek kell lennie a hűtőben és a fagyasztóban?

  A:

  Átlagosan a 3-4°C hőmérséklet a megfelelő 0 és 7°C szélső értékekkel. 7°C-on az ételek gyorsabban romlanak.

 • Q: Megfelelően fog-e működni a fagyasztó, ha túl hideg vagy túl meleg van a garázsban?

  A:

  A hőmérsékletet megfelelően kell beállítania. A helyes működéshez a hőmérséklet nem mehet 10°C alá, illetve 30°C fölé. Ha a hőmérséklet 10°C-nál alacsonyabb, a termosztát a normál hőmérsékletnél hidegebb hőmérséklet miatt nem engedi, hogy a készülék bekapcsoljon. Minél melegebb a környezeti hőmérséklet (30°C fölött), a készülék annál többet működik, és kevésbé lesz hatékony.