A piros és zöld paprikával színt csempészhet az étkezésbe, a marhahúsos töltelékkel pedig főfogássá válik az étel.
Hozzávalók
- Zöld vagy piros színű paprika 4 (kb. 800 g)
- Sovány darált marhahús 400 g
- Összeaprított hagyma ½
- Tojás 1
- Kockára vágott vaj 30 g
- Zsemlemorzsa 1 ½ evőkanál
- Tej vagy víz 4 evőkanál
- Só -
- Bors -
- Curry por -
- Kakukkfű -
- Aromás fűszerek -
- Paradicsomszósz vagy víz 2-3 evőkanál
Lépések
1. A paprikát vízszintesen vágja ketté. Távolítsa el a fehér réteget és a magokat.
2. A marhahúst keverje el hagymával, tojással, zsemlemorzsával, tejjel vagy vízzel, sóval, borssal, curry porral, kakukkfűvel és (friss vagy szárított) aromás fűszernövényekkel. Addig keverje, amíg az összes összetevő megfelelően összeáll.
3. Töltse meg a paprikákat a keverékkel, és helyezze őket egy kizsírozott mikrohullámálló edénybe. Szórja meg a zsemlemorzsával és kockára vágott vajjal a tetejét. Öntsön vizet vagy paradicsomlevet a paprikák köré, az edény aljára.
4. Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill és mikrohullámú funkció használatával 350W-on 15-18 percig, majd elkészülés után tálalja.