Az almás pite egy klasszikus desszert, ami az alma édességét tökéletesen kombinálja a vajastészta ropogósságával. Tökéletes az étkezések befejezésére desszertnek, vagy bármilyen esemény megünneplésére. Az almás pite mindig egy édes garancia.
Hozzávalók
- Liszt 200 g
- Cukor 100 g
- Tojás 1 egész
- Sütőpor ½ tasak
- Vaj 60 g
- Só csipetnyi
- Tej egy kevés
- Főzni való alma 3
Lépések
1. Óvatosan öntsön lisztet a munkafelületre, adjon hozzá tojást, vajat, cukrot, sütőport és csipet sót, majd keverje össze. Adjon hozzá egy kis tejet, hogy minden összetevő jól összeálljon. Addig keverje, ameddig egy sima tésztát nem kap.
2. Hámozza meg és szeletelje vékonyra az almákat.
3. Zsírozza ki a crisp® tálat, majd hintse meg a felületet zsemlemorzsával. Bélelje ki a tálat a tésztával, majd kívülről befelé haladva az almaszeleteket fektesse bele. Szórja meg cukorral és főzze 9-10 percig a crisp® funkció segítségével.