A dagasztás igazi stresszoldó, ellazítja az elmét, és visszavezet minket az egészséges fizikai aktivitáshoz, amely serkenti a jó közérzetet... és garantálja a kiváló eredményeket a konyhában.
Hozzávalók
- Teljes kiőrlésű liszt 200g
- 0-ás típusú liszt 200g
- Víz 250 ml
- Szárított kovász 30 g
- Kurkuma 1 evőkanál
- Cékla 1
- Avokádó 1
- Paradicsom 2
- Vízitorma (vagy friss saláta) 30 g
- Extra szűz olívaolaj ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
Lépések
1. Röviden turmixoljuk össze a céklát, hogy levet eresszen, amelyet egy szitán átpasszírozzuk, hogy kivonjuk a levét, és a tálat félretesszük
2. Tegye a lisztek felét, a sütőport és a sót egy tálba
3. Adja hozzá a kurkumát és öntse hozzá a vizet
1.
2.
3.
4. Kezdje el gyúrni egy fakanál segítségével
5. Adja hozzá a maradék lisztet, az élesztőt és a vizet a tálhoz a céklalével együtt.
6. Zárja le fóliával, és hagyja kelni a sütőben a kelesztési funkció segítségével
4.
5.
6.
7. Ha megkelt, tegye át a tésztát formába
8. Állítsa be a hőlégkeveréses sütés funkciót gőzzel, a hőmérsékletet pedig 190°C-ra
9. Süsse meg a kenyeret
7.
8.
9.
10. Közben szeletelje fel a paradicsomot és az avokádót, ízesítse extra szűz olívaolajjal, sóval és borssal, majd tegye félre
11. Ha kész, vegye ki a kenyeret a sütőből, és hagyja kihűlni
12. Vágja a kenyereket ujjnyi vastag szeletekre
10.
11.
12.
13. Töltse meg avokádóval, paradicsommal és salátával, színes rétegeket alkotva
14. Vágjuk fel szeletekre, és tálaljuk zúzott avokádóval ízlés szerint
13.
14.