A dagasztás igazi stresszoldó, ellazítja az elmét, és visszavezet minket az egészséges fizikai aktivitáshoz, amely serkenti a jó közérzetet... és garantálja a kiváló eredményeket a konyhában.
Vegán
Vegetáriánus
Pescetárius
Mindenevő
Hozzávalók
Teljes kiőrlésű liszt
200g
0-ás típusú liszt
200g
Víz
250 ml
Szárított kovász
30 g
Kurkuma
1 evőkanál
Cékla
1
Avokádó
1
Paradicsom
2
Vízitorma (vagy friss saláta)
30 g
Extra szűz olívaolaj
ízlés szerint
Só
ízlés szerint
Bors
ízlés szerint
Lépések
1.
Röviden turmixoljuk össze a céklát, hogy levet eresszen, amelyet egy szitán átpasszírozzuk, hogy kivonjuk a levét, és a tálat félretesszük
2.
Tegye a lisztek felét, a sütőport és a sót egy tálba
3.
Adja hozzá a kurkumát és öntse hozzá a vizet
1.
2.
3.
4.
Kezdje el gyúrni egy fakanál segítségével
5.
Adja hozzá a maradék lisztet, az élesztőt és a vizet a tálhoz a céklalével együtt.
6.
Zárja le fóliával, és hagyja kelni a sütőben a kelesztési funkció segítségével
4.
5.
6.
7.
Ha megkelt, tegye át a tésztát formába
8.
Állítsa be a hőlégkeveréses sütés funkciót gőzzel, a hőmérsékletet pedig 190°C-ra
9.
Süsse meg a kenyeret
7.
8.
9.
10.
Közben szeletelje fel a paradicsomot és az avokádót, ízesítse extra szűz olívaolajjal, sóval és borssal, majd tegye félre
11.
Ha kész, vegye ki a kenyeret a sütőből, és hagyja kihűlni
12.
Vágja a kenyereket ujjnyi vastag szeletekre
10.
11.
12.
13.
Töltse meg avokádóval, paradicsommal és salátával, színes rétegeket alkotva
14.
Vágjuk fel szeletekre, és tálaljuk zúzott avokádóval ízlés szerint