Teljes mértékben zöld étel, sokféle aromával, pezsgőecettel és fűszernövényekkel gazdagított ízvilággal.
Hozzávalók
- Zöldbab 50 g
- Friggitelli (édes olasz paprika) 50 g
- Mángold levelek 4
- Cukkini virággal 100 g
- Cukkini virágok 4
- Pezsgőecet 20 ml
- Petrezselyem 20 g
- Tárkony 10 g
- Ánizs 20 g
- Extra szűz olívaolaj 30 ml
- Fehér bors egy csipet
Lépések
1. Vágjuk fel a cukkinit darabokra, hosszában pedig a virágos cukkinit és a cukkinivirágokat.
2. Tegye az olajat, a fűszernövényeket, a pezsgőecetet, a sót és a borsot a turmixgépbe.
3. Turmixoljuk 2 percig, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima, bársonyos mártást kapjunk.
4. A friggitelli paprikát szeletelje fel, a zöldbabot pedig hosszában vágja fel.
5. Töltse meg a párolóedény alját a jelzett szintig vízzel, helyezze bele a kosarat, és helyezze el benne az összes apróra vágott zöldséget, majd fedje le a fedővel.
6. Tegye a párolóedényt a mikrohullámú sütőbe, válassza a Steam lehetőséget, és állítsa be az időt 7 percre.
7. Rendezzük el a zöldségeket a tányéron, kis halmot alkotva, fűszerezzük az olaj- és fűszerkeverékkel, és díszítsük ehető virágokkal.