Csokoládéból készült finomság, amely egy olyan összetevő, amely jót tesz a testünknek és az elménknek, köszönhetően annak, hogy felszabadítja a természetes jó közérzetet.
Gluténmentes
Vegetáriánus
Mindenevő
Hozzávalók
Étcsokoládé tábla
100 g
Fehér csokoládé tábla
100 g
Friss tejszínhab
200 ml
Porcukor
30 g
Narancshéj
1
Sáfrány
1 tasak
Sáfránybibe a díszítéshez
8 db
Lépések
1.
Kapcsolja be a Whirlpool i100 indukciós főzőlapot, majd nyomja meg a "6th Sense" (6. Érzék) gombot, és válassza ki az Olvadás funkciót a kijelzőn.
2.
Helyezzen egy serpenyőt a főzőlapra, és indítsa el a funkciót az "OK" megnyomásával
3.
Helyezze az étcsokoládét a serpenyőbe, és hagyja teljesen felolvadni
1.
2.
3.
4.
Ismételje meg a műveletet a fehér csokoládé táblával
5.
Egy tálban habosra verjük a tejszínt a cukorral és félretesszük
6.
Egy tálba öntjük az étcsokoládét, majd hozzáadjuk a felvert tejszín felét és óvatosan összekeverjük
4.
5.
6.
7.
A második tálba adjuk hozzá a fehér csokoládét, a maradék tejszínt és óvatosan keverjük össze
8.
Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat az étcsokoládéhoz
9.
Adjuk hozzá a sáfrányt a fehér csokoládéhoz, és jól keverjük össze
7.
10.
A poharak aljába öntjük az étcsokoládé mousse-t, és befedjük a fehér csokis mousse-szal és a sáfránnyal.
11.
Díszítsük narancshéjjal és sáfránybibékkel
12.
Tálalás előtt legalább egy órára hűtsük le a mousse-t