Egy olyan egyszerű hozzávaló, mint a padlizsán, a fűszerek megfelelő kombinációjával válik egyedivé, amely az ízek tökéletes harmóniáját hozza létre, amikor megkóstolja ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet.
Hozzávalók
- Padlizsán 600g
- Köménypor 1/2 teáskanál
- Kurkuma por 1/2 teáskanál
- Kapor 1 ág
- Koriander 1 ág
- Petrezselyem 1 ág
- Napraforgóolaj 4 evőkanál
- Pirított szezámmag 1 evőkanál
- Só
Lépések
1. Vágja a padlizsánokat hosszában négyfelé, és helyezze őket a megfelelő mikrohullámú sütőlapra.
2. Keverje össze a fűszereket egy tálban.
3. Kenje meg a padlizsánokat egy csepp olajjal, és szórja meg a fűszerekkel.
1.
2.
3.
4. Állítsa be a sütést a hőlégbefúvás funkcióval 200°C-ra, az időt pedig 25 percre.
5. Tegye be a padlizsánt, és nyomja meg a Start gombot a sütés megkezdéséhez.
6. Közben aprítsa fel a koriandert, a kaprot és a petrezselymet.
4.
5.
6.
7. Ha a padlizsán megsült, vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni.
8. Egy kanál segítségével távolítsa el a húsról a héjat.
9. Villával pépesítse addig, hogy egy darabosabb állagú pépet kapjon.
7.
8.
9.
10. Adja hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, és tegye át egy tálba.
11. Szórja meg pirított szezámmaggal, és tálalja kenyérszeletekkel.
10.
11.