A rétes desszert származási helye Trentino Alto Adige, habár maga a recept Törökországból eredeztethető. Trentino Alto Adige sikeresnek bizonyult az almaültetvények nagy számának köszönhetően is, ami a fő alapanyaga a desszert töltelékének a mazsola, fenyőmag és a fahéj mellett.

Hozzávalók
- Leveles tészta (fagyasztott) 250 g
- Főzhető alma 300 g
- Mazsola 50 g
- Reszelt narancshéj 1
- Lekvár 50 g
Lépések
1.
A fagyasztott levelestészta kiolvadását követően nyújtsa ki a tésztát téglalap alakúra (30x25 cm).
2.
Áztassa meleg vízbe a mazsolákat, az almákat hámozza meg és szeletelje fel.
3.
Az almaszeleteket oszlassa el a tészta felületén. A beáztatott mazsolákat itassa szárazabbra, majd szórja az almaszeletek tetejére. Ezután adjon hozzá egy kis reszelt narancshéjat és lekvárt.
4.
Hajtsa félbe a tésztát és csípje be a végeit, hogy a tölteléket lezárja.
5.
Csúsztassa be a megnedvesített crisp® tálra a rétest, majd kenje meg egy kevés tejjel a tetejét, majd süssük a crisp® funkció segítségével 10-12 percig.