A rétes desszert származási helye Trentino Alto Adige, habár maga a recept Törökországból eredeztethető. Trentino Alto Adige sikeresnek bizonyult az almaültetvények nagy számának köszönhetően is, ami a fő alapanyaga a desszert töltelékének a mazsola, fenyőmag és a fahéj mellett.
![Almás rétes ingredients](https://whirlpool-cdn.thron.com/delivery/public/image/whirlpool/ed49ac4e-1a11-47d9-a934-228173833035/jsind9/std/400x0/227c0516-apple_strudel-ingredients.jpg?format=auto&quality=85)
Hozzávalók
- Leveles tészta (fagyasztott) 250 g
- Főzhető alma 300 g
- Mazsola 50 g
- Reszelt narancshéj 1
- Lekvár 50 g
Lépések
1. A fagyasztott levelestészta kiolvadását követően nyújtsa ki a tésztát téglalap alakúra (30x25 cm).
2. Áztassa meleg vízbe a mazsolákat, az almákat hámozza meg és szeletelje fel.
3. Az almaszeleteket oszlassa el a tészta felületén. A beáztatott mazsolákat itassa szárazabbra, majd szórja az almaszeletek tetejére. Ezután adjon hozzá egy kis reszelt narancshéjat és lekvárt.
4. Hajtsa félbe a tésztát és csípje be a végeit, hogy a tölteléket lezárja.
5. Csúsztassa be a megnedvesített crisp® tálra a rétest, majd kenje meg egy kevés tejjel a tetejét, majd süssük a crisp® funkció segítségével 10-12 percig.