Az indonéz konyha klasszikusa újragondolt és mediterrán stílusban könnyített változata.

Hozzávalók
- Bio csirkemell 400 g
- Mandulaliszt 100 g
- Mogyoróvaj 2 kanálnyi
- Szójaszósz 2 kanálnyi
- Mogyoróhagyma 2
- Lime 1
- Tengeri só csipetnyi
- Bambusznyársak 8
- Napraforgóolaj 4 kanálnyi

Lépések
1.
Vágja a csirkét hosszú, vékony csíkokra
2.
Húzza a csirkecsíkokat a nyársakra
3.
Öntse egy tálba a mandulalisztet
1.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step1]()

2.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step2]()

3.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step3]()

4.
Adja hozzá a mogyoróvajat és a szójaszószt
5.
Vágja finomra a mogyoróhagymát, és adja hozzá a keverékhez.
6.
Egy kanál segítségével öntse le a nyársakat a mandula- és mogyorókrémmel
4.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step4]()

5.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step5]()

6.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step6]()

7.
Rendezze a nyársakat a mikrohullámú sütőben az erre a célra szolgáló ropogós sütőlemezre.
8.
Helyezze a tányért az sütőtérbe
9.
Állítsa be a Crisp Fry funkciót, adja meg a súlyt, és nyomja meg a Start gombot a sütés megkezdéséhez.
7.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step7]()

8.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step8]()

9.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step9]()

10.
Közben keverje össze a lime levét az olajjal és a sóval.
11.
Amikor megsült, vegye ki a nyársakat
12.
Tálalja egy kis tengeri sóval és lime-szósszal megszórva.
10.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step10]()

11.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step11]()

12.
![Gluténmentes mandulalisztből panírozott csirke satay - step12]()
