Van jobb felmelegítő leves télen, mint ami bársonyosan krémes és finom? A leves finomságát fokozza a gomba intenzív íze, amely biztos találatot jelent.

Hozzávalók
- Tisztított és feldrabolt gomba 250 g
- Vaj vagy margarin 30 g
- Vékonyra vágott hagyma 1 kisebb
- Liszt 1 ½ evőkanál
- Tej 250 ml
- Zöldség alaplé 500 g
- Só és bors csipetnyi
Lépések
1.
Olvassza fel a vajat 1-2 perc alatt egy mikrohullámozható edényben
350W-on.
350W-on.
2.
Adja hozzá a felszeletelt gombát és a hagymát, majd főzze 8-10 percig 750W-on; kevergessük a főzés alatt. Adjon hozzá lisztet és keverje meg.
3.
Fokozatosan adja hozzá az alaplevet, majd keverje meg.
4.
Helyezze az edényt a mikrohullámú sütőbe és főzze az ételt 750W-on 6-7 percig, főzés alatt kétszer kavarja meg. Adjon hozzá tejet és kavarja ismét, majd 3-4 percig 750W-on főzze. Ezután pürésítse össze, adjon hozzá sót, borsot vagy esetleg szójaszószt az ízesítéshez és már tálalhatja is.
5.
Ha egy kis extrára vágyik: szórjon a tetejére friss, aprított petrezselymet és tálalja pirítóssal.