Egy ízletes, kiegyensúlyozott első fogás, mely tökéletes télen, ha fel szeretne melegedni. A francia konyha klasszikusa, amely nagyon népszerű Olaszországban is.

Hozzávalók
- Hagyma 200 g
- Vaj vagy margarin 30 g
- Alaplé 500 ml
- Babérlevél 1 levél
- Só csipetnyi
- Bors csipetnyi
Lépések
1.
Hámozza meg és vékonyan szeletelje össze a hagymát. Helyezze át egy mikrohullámálló edénybe a vajjal. Fedje le és főzze 750W-on 5-6 percig.
2.
Adja hozzá az alaplevet és a babérlevelet, és főzze további 5-6 percig, amíg a leves el nem kezd forrni. Sózza-borsozza.
3.
Ossza szét a levest 2 leveses tálba, majd szórja meg 40g parmezánnal.
4.
Helyezze az edényeket a mikrohullámú sütőbe egyenként a felső részre, és főzze a grill funkció segítségével, amíg a sajt meg nem olvad és a teteje aranybarna színű lesz.
5.
Tálalja akár 2 szelet kennyérrel személyenként.