Ez egy tipikus karácsonyi recept, Whirlpool sütőben megsütve, melyet megoszthat családjával és barátaival. Használja ki a Whirlpool Multisense szondát: nem kell aggódnia a főzési idő és a hőmérséklet miatt, erről a készülék automatikusan gondoskodik.
Hozzávalók
- Marhafilé 800 g
- Vegyes gomba 300 g
- Petrezselyem 1 csomó
- Liszt 3 evőkanál
- Leveles tészta 400 g
- Tojás 1
- Mák 1 kanál
- Rózsaszín bors 1 teáskanál
- Salt
Lépések
1. A marhafilét 1 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálba elrendezzük
2. Hozzáadjuk a kockákra vágott gombát
3. Megszórjuk liszttel, rózsaborssal és egy csipet sóval
2.
3.
4. Adjunk hozzá durvára vágott petrezselymet
5. Nyújtsuk ki a leveles tésztát és béleljünk ki azzal egy tepsit
6. A húsból és gombából készült keveréket ráöntjük a leveles tésztára
4.
5.
7. Fedjük be a felületet a maradék leveles tésztával
8. Lekenjük felvert tojással és szórjuk meg mákkal
9. A sütés következik, helyezzük be a szondát a keverék közepébe
8.
9.
10. Válassza ki a "sült" kategóriát az automatikus sütőfunkcióknál, majd a "marhahúst" és a "barnulási fokozatot" (közepes). A főzési idő és a hőmérséklet a készülék automatikusan kiszámítja
11. Nyomja meg a Start gombot a főzés megkezdéséhez
12. Ha megsült, távolítsa el a szondát, és vegye ki a pitét a sütőből, majd szeletekre vágva tálalja
12.