A hagyományos "melanzane alla parmigiana" elegáns újraértelmezése, a Crisp Fry beállításnak köszönhetően enyhén átsütve. Finom előétel, amely még nyáron is kiváló, vagy ízletes zöldségétel hús vagy hal alternatívájaként.
Hozzávalók
- Padlizsán 300 g
- Kenyérmorzsa 200 g
- Bazsalikom 2 levél
- Édes paprika 1 kanálnyi
- Tojás 2
- Teljes kiőrlésű liszt 50 g
- Koktélparadicsom 100 g
- Parmigiano reggiano 50 g
- Extra szűz olívaolaj 4 kanálnyi
- Só egy csipet
- Fehér bors egy csipet
Lépések
1. Reszeljük le a parmezán sajtot, és vágjuk félbe a koktélparadicsomokat.
2. Turmixoljuk össze a paradicsomot az olajjal, sóval és borssal, majd adjuk hozzá a parmezán sajtot.
3. Aprítsa fel a bazsalikomot, és tegye egy tálba a zsemlemorzsával és a paprikával, majd ízesítse olajjal, sóval és borssal.
4. A padlizsánokat meghámozzuk, és kb. 1,5 cm vastag téglalapokra vágjuk.
5. A téglalapokat lisztbe, majd a felvert tojásba mártjuk.
6. Ezután mártsa a zsemlemorzsába, nyomkodja meg, hogy a bevonat megtapadjon, és tegye a Crisp tányérra.
7. Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp Fry lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 14 percre és 30 másodpercre.
8. Tálalja forrón a krémes koktélparadicsommal és parmezán sajttal, miután a mikrohullámú sütőben 750 W-on 1 percig melegítette azokat.