Egy gazdag, erős második fogás. A sertés finom íze minden hús-szerelmes számára ínycsiklandozó .
Hozzávalók
- Kockára vágott sertéshús 400 g
- Közepes méretű hagyma 1 vagy 2
- Paprika (használhat különböző színűeket) 2 vagy 3
- Olaj vagy szója szósz 2-3 evőkanál
- Burgonyakeményítő 1 evőkanál
- Víz 2 evőkanál
- Tejszín 2 evőkanál
- Tej egy kevés
- Só csipetnyi
- Bors csipetnyi
Lépések
1. Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát, majd magozza ki a paprikát és vágja vékony csíkokra. Helyezze a húst, hagymát, olajat vagy szójaszószt egy mikrohullámozható sütőedénybe, és jól keverje össze őket. Fedje le és főzze 10 percig 750 W-on.
2. Adja hozzá a paprikát, keverje össze, fedje le és főzze 8-10 percig 500W-on. Csökkentse a teljesítést, ha a keverék túlságosan forog.
3. Keverje össze a keményítőt a vízzel, öntse át a húsra, fedje le és folytassa a főzést további 2 percig 750 W-on.
4. Higítsa fel a tejszínt egy kevés tej hozzáadásával. Öntse a sütőedénybe, keverje össze, fedje le és hagyja állni még 5-10 percig a tálalás előtt.