A soba tészta az érzékek igazi diadala, már az elkészítésétől kezdve. Hajdinaalapú tésztából készül, amelyet gyakran kézzel, hosszú sodrófával dolgoznak meg, hogy jellegzetes tésztát kapjanak, amelyhez végtelen számú, szinte mindig zöldségalapú recept párosítható. Az elkészítést autentikus zajok háttere kíséri: a hámozás, a vágás, a darálás, a szeletelés, a barnítás és a főzés egy nagyon ízletes, zöldségalapú recept hangsávjává válik, és hiteles érzékszervi élménnyé alakítja át.
Hozzávalók
- Soba tészta 300 g
- Sárgarépa 100 g
- Jégcsapretek 100 g
- Újhagyma 70 g
- Gyömbér 30 g
- Koriander 1 csokor
- Szójaszósz 50 ml
- Rizsecet 20 ml
- Olaj 4 evőkanál
Lépések
1. Hámozza meg a sárgarépát és a jégcsapretket
2. Vágja vékony csíkokra az újhagymával együtt.
3. Pucolja meg a gyömbért
1.
2.
3.
4. Reszelje le a gyömbért
5. Helyezze a serpenyőt az indukciós főzőlapra, és állítsa 8-as teljesítményszintre
6. Adja hozzá a zöldségeket, és párolja néhány percig
4.
5.
6.
7. Öntse le a zöldségeket a szója- és rizsecettel, majd hagyja elpárologni
8. Közben öntsön a fazékba a vizet, és válassza az automatikus forralás funkciót
9. Tegye a tésztát a vízbe és kezdje el főzni
7.
8.
9.
10. A tésztát konyhai csipesszel csepegtesse le, és a zöldségekkel együtt a tegye a serpenyőbe
11. Keverje meg jól a lángon
12. Állítsa be az automatikus melegen tartás funkciót, és hagyja pihenni a tésztát
10.
11.
12.
13. Vegye ki a lime-ot a hűtőből, és vágja szeletekre
14. Vágja durvára a koriandert
15. Tálalja a tésztát korianderrel és lime szeletekkel megszórva
13.
14.
15.