Egyszerű, finom, klasszikus. Kiváló előétel és második fogás, valamint hidegen is ízletes és finom.
Hozzávalók
- Leveles tészta 500 g
- Fagyasztott spenót 500 g
- Sózott ricotta 300 g
- Tojás sárgája 1
- Parmezán 30 g
- Pecorino 30 g
- Szerecsendió -
- Bors csipetnyi
- Reszelt, feldarabolt sajt 5
- Tej egy kevés
Lépések
1. Addig forraljuk a spenótot, míg meg nem puhul, majd öntsük le róla a felesleges vizet. Darabolja össze a spenótot, majd keverje össze egy tálban ricottával, tojással, parmezánnal, pecorinoval, borssal és szerecsendióval.
2. Szórja meg a crisp® tálat zsemlemorzsával. Nyújtsa ki a levelestésztát a belisztezett munkafelületen és ossza ketté. Gondoskodjon arról, hogy mindkét fél elég nagy legyen, és úgy legyen formázva, hogy a crisp® tálat be tudja fedni. Béleljük ki a tálat a tészta egyik felével meggyőződve arról, hogy a tészta széle enyhén vastagabbra van hagyva.
3. A tészta alját fedjük be sajt szeletekkel, majd oszlassuk el egyenletesen a spenótos sajtos keveréket a tetején. A maradék tésztát helyezzük ennek a tetejére. A tészták széleit csípkedje össze, és egy villával formázza meg. Egy ecsettel kenjünk meg a tetejét tojássárgájával és egy kis tejjel. Süsse 12 percig a crisp® funkció segítségével.