Egy különleges őszi recept, egy első fogás, mely édeskés, finom ízével, sóval, borssal ízesítve igazi őszi étel.
Hozzávalók
- Hagyma 1 nagyobb
- Sütőtök 800 g
- Tejszín 200 g
- Hús alaplé 500 ml
- Só és bors csipetnyi
Lépések
1. Hámozza meg a tököt, majd a belsejét kockázza fel. Vágja finomra a hagymát, majd helyezze a zöldségeket egy megfelelően nagy mikrohullám álló tálba.
2. Melegítsen alaplevet 4 percig a mikrohullámú sütőben maximális teljesítmény mellett.
3. Öntse a forró alaplevet a zöldségekre, fedje le és főzze 650 W-on 20 percig.
4. Főzés után kézi turmixxal pürésítse a zöldségeket, majd adjon hozzá tejszínt a bársonyosság eléréséhez.
5. Ízesítse sóval-borssal ízlés szerint és hagyja egy kicsit pihenni. Tálalja piritóssal. Ha egy kis extrára vágyik: díszítse friss, apróra vágott petrezselyemmel.