Egy nagyszerű klasszikus étel ínyenc változata a leveles tészta és a tejszín kiegyensúlyozott kombinációjával, kis finom adagokban tálalva, virágokkal és extra friss málnával díszítve.

Hozzávalók
- Leveles tészta 150 g
- Tojássárgája 4
- Kukoricakeményítő 30 g
- Porcukor 2 kanálnyi
- Málna 50g
- Vaníliarúd 1
- Citrom ½
Lépések
1.
A tojássárgáját a cukorral egy tálban verjük simára és habosra.
2.
Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és keverjük jól össze.
3.
Adjuk hozzá a tejet, a vaníliarudat és a citromhéjat, majd keverjük simára.
4.
Fedjük le a tálat mikrohullámú sütésre alkalmas átlátszó fóliával, és tegyük be a mikrohullámú sütőbe: 750 W-ra állítva 2 percig 2 adagra, 4 percig 4 adagra.
5.
Közben a leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 1 ujjnyi széles téglalapokra vágjuk.
6.
Helyezze a téglalapokat a speciális Crisp tányérra, és szórja meg porcukorral.
7.
Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 11 percre.
8.
Ha a leveles tészta megsült, állítsa össze a tortát úgy, hogy a krémrétegeket vízszintesen elhelyezett leveles tésztarétegekkel váltakozva elrendezi a tányéron. Ezután málnával díszítjük, és kis ehető virágokkal borítjuk.