A nyár minden színe és energiája ebben a gazpacho receptben, amely enyhén blansírozott és jégben lehűtött zöldségeken alapul, hogy megőrizzék színüket és így a frissességüket.
Hozzávalók
- Cékla 200 g
- Sárgarépa 100 g
- Zöldpaprika 50 g
- Paradicsom 200 g
- Almaecet 30 ml
- Extra szűz olívaolaj 4 evőkanál
- Só
Lépések
1. Tegyen 2 vízzel teli gyorsforralót az indukciós főzőlapra
2. Sózza meg enyhén, és állítsa be a Forralás funkciót
3. Hámozza meg a sárgarépát, és vágja szeletekre
1.
2.
3.
4. Dobja őket a forrásban lévő vízbe
5. A paprikát vágja csíkokra, majd darabokra, és mártsa a második lábasba
6. Csöpögtesse le, és tegye át egy tál jeges vízbe
4.
5.
6.
7. Ismételje meg a műveletet a céklával
8. Vágja be a paradicsomok alját, és mártsa őket 1 percre a jeges vízbe
9. Lecsöpögtetjük, és jeges vízbe tesszük
7.
8.
9.
10. Ha kihűltek, húzzuk le róluk a héjukat
11. Csöpögtessük le a céklát, és tegye félre
12. Turmixoljuk össze a zöldségeket ecettel, olajjal, egy csipet sóval és 2 jégkockával
10.
11.
12.
13. Rendezzük el a rétegeket a poharakba egy kanál segítségével figyelve arra, hogy a színek keveredjenek, és tálaljuk
13.