Egy klasszikus, ínycsiklandozó recept. A lazac nagyon finom hal, amely tökéletesen illeszkedik a zöld spárga édességéhez és a fehér spárga finomságához.
Hozzávalók
- Friss narancslé 2–3 teáskanál
- Friss citromlé 1 teáskanál
- Narancshéj ½ teáskanál
- Olivaolaj 6 teáskanál
- Csokor metélőhagyma ½
- Fehér sprága 300 g
- Zöld spárga 250 g
- Piros chilli paprika 1 kisebb
- Lazacfilé 2 (200g darabonként)
- Só és bors -
Lépések
1. Keverjük össze a narancslevet, a citromlevet és a reszelt narancshéjat egy csipet sóval és borssal. Öntse az olivaolajba. A finomra vágott metélőhagymát adja hozzá a keverékhez. Fedje le és hagyja állni a vinaigrette-t 1 órán át szobahőmérsékleten.
2. Mossa le a spárgát, hámozza le a fás, külső héját és vágja le a végét. Spárga hámozó segítségével szeljen vékony szeleteket a spárgából. Kombinálja 2 evőkanál vinaigrette-del, majd sózza és borsozza. Magozza ki a chilli paprikát, vágja apró darabokra. Adja hozzá a spárgához és az egész keveréket helyezze egy megfelelő méretű tálba.
3. Sózza-borsozza a lazacfilét. A lapos részével lefele, helyezze a tálba a spárgás keverék tetejére. Fedjük le és főzzük a mikrohullámú sütőben 650 W-on 10-12 percig. Akkor főtt meg rendesen a lazac, ha a közepe már nem áttetsző. Locsolja meg a megmaradt vinaigrette-vel a kész étel tetejét, majd tálálja.