Kivételes étel, amely egyszerű előkészülete ellenére gazdag és intenzív ízével elkápráztat mindekit. Valóban sikeres recept azok számára, akik szeretik a régi idők ízeit.
Hozzávalók
- Érett paradicsom 750 g
- Oliva olaj 2 evőkanál
- Vékonyra szeletelt hagyma 1
- Összetört fokhagymagerezd 1
- Amennyi a pizza felületét befedi 1 evőkanál
- Apróra vágott répa 1
- Zöldség- vagy csirke alaplé 500 ml
- Cukor 1 evőkanál
Lépések
1. Készítsen egy kis rést a paradicsomokon és tegye őket egy mikrohullámálló edénybe, majd süsse 750W-on 6-8 percig mikrohullámú sütővel addig, amíg könnyedén meghámozhatóvá válnak. Hámozza meg és darabolja fel őket és helyezze vissza az edénybe a paradicsomokat.
2. Helyezze az olajat, a hagymát és fokhagymát egy sekély mikrohullámú tálcába, és főzze fedetlenül 3-4 percig 750 W-on.
3. Vegye ki a mikrohullámú sütőből, majd keverés közben adjon hozzá cukrot. Adja hozzá a keveréket a kockára vágott paradicsomhoz, majd fedje le és főzze 8-10 percig 750 W-on. Ha megfőtt, óvatosan vegye ki a tálat a mikrohullámú sütőből, és addig keverje, amíg sima, krémes keveréket kap.
4. Öntse csirke- vagy zöldség alaplébe és főzze, fedetlenül, további 5-6 percig 750 W-on.
5. Ha egy kis extrára vágyik: adjon hozzá friss bazsalikomot és frissen őrölt borsot tálalás előtt.