Miért választana a sáfrányos rizotto vagy a gombás rizotto között? A két nagyszerű klasszikus étel íze könnyedén kombinálható az ínyenc szájúaknak született receptben.
Hozzávalók
- Öszeaprított hagyma 1 kisebb
- Gerezd fokhagyma 1 összetörve
- Vaj 25 g
- Gomba 30 g szárított
- Sáfrány 1 tasak
- Rizs 350 g
- Száraz fehér bor 100 ml
- Reszelt sajt 50 g
- Forrásban lévő ízletes alaplé - mikrohullámozható edényben 5-6 percig melegíthetjük 700 m
Lépések
1. A gombákat forró (nem forrásban lévő) vízben áztassa addig, amíg fel nem puhulnak. A felesleges vizet öntse le. Vágja fel a gombát és a hagymát majd keverje össze őket fokhagymával és vajjal egy mikrohullámozható edényben. Fedjük le és helyezzük a mikrohullámú sütőbe 4 percre 750W-ig, majd a sütési idő felénél keverje meg egyszer.
2. adja hozzá a rizst és a bort, keverje meg és helyezze vissza a mikrohullámú sütőbe fedetlenül 3 percre 750 W-on.
3. Öntsük az alapléhez és a sáfárnyhoz, keverjük össze, fedjük le és főzzük 750 W-on 6-7 percig. Óvatosan keverjük újra meg, és folytassuk a főzést 750 W-on 7-8 percig.
4. Vegye ki a mikrohullámú sütőből, adjon hozzá reszelt sajtot és jól keverje meg. Hagyja állni néhány percig tálalás előtt és élvezze a finom ízeket.