Könnyű, nyári második fogás. A hal könnyedsége tökéletesen kiegészíti az aranybarnára és ropogósra elkészített burgonyát, melyek együtt tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Hozzávalók
- Hal filé vagy hal szeletek 500-600 g
- Burgonya 1-1.2 kg
- Víz 100 ml
- Só egy csipetnyi
- Bors egy csipetnyi
- Vékonyra vágott hagyma 1
- Finomra aprított fokhagymagerezd 1
- Felaprított petrezselyem 1
- Olaj 5 evőkanál
Lépések
1.
Szeleteljük fel a burgonyát karikára vagy kockázzuk fel. A halat mossuk meg és itassuk fel a felesleges nedvességet róla.
2.
Rendezze el a felszeletelt burgonyákat egy mikrohullámozható edényben. Adjon hozzá vizet, majd fedje le és főzze a mikrohullámú sütőben 8-10 percig 750 W-on. Főzés közben keverje meg.
3.
Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, szűrje le és öntse le a felesleges vizet.
4.
Vékonyan zsírozzon ki egy mikrohullámálló tálcát és a burgonyák felét terítse rajta szét. Sózza és borsozza meg. Ezután egy réteg hagymát szeleteljen a burgonyák tetejére, adjon hozzá fokhagymát és petrezselymet, majd erre fektesse rá a halat és maradék burgonyával fedje be. Ízlés szerint fűszerezze majd locsolja meg vékonyan olajjal.
5.
Helyezze az edényt a forgótányérra és főzze a kombinált grill funkcióval 350 W-on 18-20 percig. Miután a hal teljesen elkészült, tálalja a fogást.