A salmoriglio a legismertebb hagyományos szicíliai mártás, amelyet grillezett húsok és halak ízesítésére használnak. Nevét az oregánóról kapta, amely az egyik fő összetevője. Ebben az aromás változatban oregánó helyett mentát használnak, és a citromhoz narancsot adnak, ami rendkívül érdekes kombinációt eredményez.
Hozzávalók
- Tengeri sügérfilé 4 darab, egyenként 150 g
- Citrom 1
- Narancs 1
- Fokhagyma 2 gerezd
- Menta 2 levél
- Extra szűz olívaolaj 4 kanálnyi
- Só egy csipet
- Fehér bors egy csipet
Lépések
1. A citrusfélék levét egy tálban összekeverjük az olajjal, az apróra vágott mentával, sóval és borssal.
2. Az átlósan vágott tengeri sügérfiléket mártsa az olaj és a citrusfélék keverékébe, és forgassa meg őket, hogy megízesüljenek.
3. Pácolás után csepegtesse le, majd rendezze a tengeri sügérfiléket a Crisp tányérra.
4. Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 8 percre.
5. Ha a filék megfőttek, díszítse őket reszelt citrom- és narancshéjjal, majd adja hozzá az olaj és a citrusfélék keverékét, és tálalhatja is.