Tengeri sügér filé salmoriglio mártással

  • Hivatkozás másolása a vágólapra
Tengeri sügér filé salmoriglio mártással main image
Kapcsolódó termék:
CrispFry
Fedezz fel
Képesség
Könnyű
Elkészítési idő
20 Perc
Főzési idő
Chef plus: 7 perc
Hány főre
4 fő
A salmoriglio a legismertebb hagyományos szicíliai mártás, amelyet grillezett húsok és halak ízesítésére használnak. Nevét az oregánóról kapta, amely az egyik fő összetevője. Ebben az aromás változatban oregánó helyett mentát használnak, és a citromhoz narancsot adnak, ami rendkívül érdekes kombinációt eredményez.
Tengeri sügér filé salmoriglio mártással ingredients
Gluténmentes
Pescetárius
Mindenevő

Hozzávalók

  • Tengeri sügérfilé 4 darab, egyenként 150 g
  • Citrom 1
  • Narancs 1
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Menta 2 levél
  • Extra szűz olívaolaj 4 kanálnyi
  • egy csipet
  • Fehér bors egy csipet

Lépések

1. A citrusfélék levét egy tálban összekeverjük az olajjal, az apróra vágott mentával, sóval és borssal.
2. Az átlósan vágott tengeri sügérfiléket mártsa az olaj és a citrusfélék keverékébe, és forgassa meg őket, hogy megízesüljenek.
3. Pácolás után csepegtesse le, majd rendezze a tengeri sügérfiléket a Crisp tányérra.
4. Tegye a Crisp tányért a mikrohullámú sütőbe, válassza a Crisp lehetőséget, és állítsa be a sütési időt 8 percre.
5. Ha a filék megfőttek, díszítse őket reszelt citrom- és narancshéjjal, majd adja hozzá az olaj és a citrusfélék keverékét, és tálalhatja is.
CrispFry

Kapcsolódó termék:

CrispFry

A CrispFry funkcióval olaj nélkül készítheti el sült ételeit.
Vonatkozó receptek