Mi történik akkor, ha a friss zöldségek hagyományokkal rendelkező összetevőkkel találkoznak? Egyszerű, ízletes étel: illatos, tápláló, mediterrán, mind a meleg, mind a hideg ízét, a szezontól és az Ön preferenciáitól függően élvezheti.
Hozzávalók
- Cukkini 4
- Újhagyma 1
- Koktélparadicsom 8
- Kígyóuborka 1
- Édeskömény 1
- Retek 4
- Ízlés szerinti fűszerek -
- Előre megfőzött kuszkusz 300 g
- Zöldség alaplé 500 ml
- Citrom 1
- Friss menta -
- Extra szűz olivaolaj 4 teáskanál
- Só csipetnyi
Lépések
1. A mikrohullámú funkcióval 5 percig forralja fel a zöldségalaplevet. Öntse az előre megfőzött kuszkuszt egy nagy tálba, majd óvatosan, kis adagonként öntse a zöldség alaplevet a kuszkuszra, hogy újra feloldódjon. Ezt addig folytassa, amíg az összes folyadék beszívódik.
2. Óvatosan habverővel keverje össze a keveréket, hogy megtörje a kialakult csomókat.
3. Mossa meg és szeletelje fel a zöldségeket. Keverje össze őket a kuszkusszal.
4. Fűszerezze a keveréket extra szűz olívaolajjal, apróra vágott mentával, citromlével, ízlés szerinti fűszerekkel és sóval, majd tálalja.