Egy zöldséges köret, ami eredetileg a Provençale konyhából eredeztethető. Neve a francia "touiller" -ből származik, ami a zöldségek keverését jelenti. A ratatouille friss zöldségek fesztiválja, amely tökéletes szinte minden ételhez.
Hozzávalók
- Hagyma 150 g
- Padlizsán vagy cukkini 300-400 g
- Paprika 300 g
- Konzerves paradicsom 200 g
- Babérlevél 1 levél
- Kakukkfű 1 csipet
- Fokhagymagerezd 1
- Olaj 1 evőkanál
- Só csipetnyi
- Bors csipetnyi
Lépések
1. Hámozza meg és szeletelje fel a hagymát, darabolja fel apróra a fokhagymát és helyezze ezeket egy 2 literes, mikrohullámozható edénybe az olajjal. Fedje le és főzze 750 W-on 3 percig.
2. Mossuk meg a zöldségeket, és kockázzuk fel a padlizsánokat vagy a cukkinit. Magozza ki a paprikát, és vágja csíkokra, majd helyezze a zöldségeket az edénybe. Adja hozzá a babérlevelet, hogy az ízek jól keveredjenek. Fedje le és főzze 5 percig 750 W-on.
3. Adja hozzá a konzerv paradicsomot, és folytassa a főzést a fentiek szerint további 5-8 percig. Adja hozzá a kakukkfüvet, a sót és a borsot, és jól keverje össze. Ha egy kis extrára vágyik: amennyiben kedveli a fűszeres ízeket, adjon hozzá chilit és néhány szem morzsolt kolbászt.